در تاریخ ۸ مهرماه ۱۳۹۳ در یک رویداد رسانهای، شرکت مایکروسافت پرده از نسل بعدی سیستم عامل محبوب خود با نام ویندوز ۱۰ (به انگلیسی: Windows 10) با اسم رمز آستانه/سرآغاز (به انگلیسی: Threshold) (آخرین نسخهٔ سیستمعامل از خانوادهٔ ویندوز انتی) که نسخهٔ بعد از ویندوز ۸٫۱ است، برداشت.
ارتقا به این ویندوز برای دارندگان ویندوز ۸٫۱ رایگان است. این سیستم عامل در رایانههای شخصی، رایانههای همراه، تبلتها، تلفنهای هوشمند و رایانههای شخصی یکپارچه (All-in-one) بهکار میرود.
نسخهٔ نهایی ویندوز ۱۰ اواخر ۲۰۱۵ منتشر خواهد شد.
ویژگی های شاخص جدید:
اجزای سیستم
- خط فرمان ویندوز: هماکنون تنظیمات تازهای به نام «گزینههای آزمایشی» را داراست که قابلیت و کارآیی مدرنی را ارائه میدهد. خط فرمان همچنین ویژگی کپی و چسپاندن متن را با کلیدهای Ctrl+V پشتیبانی میکند.
- دایرکتایکس ۱۲: سال پیش در کنفرانس توسعهدهندگان بازی پرده برداری شد، که هدف آن «بهرهوری در سطح کنسول» با دسترسی به منابع سختافزاری و کاهش بار کارت گرافیک و پردازنده بود.
رابط کاربری و دسکتاپ
- هنوز صفحهٔ آغازین (Start screen) در محیط لمسی وجود دارد، ولی سمت راست صفحه دارای یک ستون برای نمایش میانبرها و دکمهٔ «همهٔ برنامهها»(All apps) است.
- بازگشت منوی آغازین (Start Menu) به عنوان بخشی از میز کار مانند ویندوز ۷ ولی با رابطی تازهتر، کاشیهای زنده و اپلیکیشنهایی با رابط کاربری مدرن را درون خود جای خواهد داد؛ در منوی استارت هنچنین بخش جستجویی افزوده شده که به کاربر اجازه میدهد علاوه بر اطلاعات و فایلهای درون رایانه، در اینترنت هم به جستوجو بپردازد.
- اجرای اپلیکیشینهای مترو (رابط کاربری مدرن) در محیط دسکتاپ که مانند دیگر برنامهها در این محیط، در چارچوب پنجره (window) اجرا میشوند.
- تطبیق رابط کاربری ویندوز با پلتفرم: به این صورت که اگر سیستم عامل شناسایی کند رایانه شما نمایشگر لمسی ندارد و ماوس و صفحه کلید را شناسایی کند، مستقیما به محیط دسکتاپ بوت میشود؛ ولی اگر ویندوز را بر روی تبلت یا رایانه مجهز به نمایشگر لمسی نصب کنید، به صفحه استارت هدایت میشوید.؛ هنگامی که کاربر یک صفحه کلید به دستگاه وصل میکند، ویندوز از کاربر میپرسد که آیا میخواهد در رابط کاربری بهینه شده برای محیط لمسی بماند یا به رابط کاربری بهینه شده برای موشواره و صفحه کلید جابهجا شود.
- سیستم دسکتاپ مجازی که در ویندوز ۱۰ با عنوان «نمایش وظیفه» (Task View) شناخته میشود؛ نمونهٔ آن در سیستم عامل اوبونتو و اواس ده وجود دارد و با این ویژگی کاربر با کلیک کردن روی دکمهٔ «Task View» روی نوار وظیفه میتواند میان برنامههای باز دسکتاپ جابهجا شود و یا با کشیدن آنها را به کنار صفحه پین کند یا میان فضاهای کاری گوناگون (دسکتاپها) جابهجا شود.
- رابط کاربری مدرن ۲٫۰ (به انگلیسی: Modern UI 2.0) که دارای کاشیهای تعاملی و مرکز آگاهسازی (به انگلیسی: Notification Center) است.
- آیکونهای تازه در سبک مترو.
- نوار وظیفه (Task bar) تازه.
- طرح تازهٔ Alt-Tab: در ویندوز ۱۰ با استفاده از Alt-Tab، طرح و چیدمان تازه برای جابهجایی بین برنامهها را نمایش میدهد. در واقع آنها بهروز شدهٔ کاشیهای زنده هستند (برای نمونه یک فیلم درحال پخش است، کاشیِ زنده، فیلمِ درحالِ پخش را نمایش میدهد)
ویژگیهای دیگر
- جستوجو و یافتن سریعتر فایلها؛ اکسپلورر فایلهایی که بهتازگی از آنها استفاده کردهاید را فهرست میکند، همچنین پوشههایی که بازدید بیشتری از آنها داشتهاید را نیز برای دسترسی فوری نمایش میدهد.
- یک نسخه همگانی برای همهٔ سکوها: به گونهای که مدیر ارشد اجرایی مایکروسافت اعلام کرد که نسخه آینده سیستمعامل این شرکت برای همهٔ سکوها یکسان خواهد بود و دیگر نسخههای مختلف ویندوز برای دستگاههای گوناگون نخواهیم داشت.
- دستیار دیجیتال کورتانا مانند سیری در آیاواس و گوگل نَو در اندروید.
- وای-فای سنس (به انگلیسی: WiFi Sense) که کاربر میتواند بصورت خودکار به شبکههای وایفای رایگان و دردسترس وصل شود و هنچنین میتواند بدون گفتن گذرواژه، وایفای خود را با دوستان به صورت امن به اشتراک بگذارد؛ مایکروسافت این ویژگی را پیشتر در ویندوز فون ۸٫۱ معرفی کرده بود.
- استوریج سنس (به انگلیسی: Storage Sense) که کاربر میتواند دادههای خود را مدیریت کند و همچنین دادههای موقت را پاک کند و حافظهٔ بیشتری را آزاد کند؛ مایکروسافت این ویژگی را پیشتر در ویندوز فون ۸٫۱ معرفی کرده بود.
- پشتیبانی از وضوح 8K که تعداد پیکسلهای فرمت ۸کی هشت برابر فرمت فول اچدی است یعنی ۷۶۸۰×۴۳۲۰. وضوح این فرمت ۸۰۰۰ پیکسل در هر رزولوشن افقی است.
- اینترنت اکسپلورر ۱۲ با رابط کاربری متفاوت
- بهروز رسانی ویندوز تنها با یک کلیک.
- ادغام کنترل پنل با PC settings.
نیازمندی های سخت افزاری
اگر دستگاه شما، قادر به اجرای ویندوز 8.1 باشد، مشکلی در اجرای ویندوز10 نخواهید بود
- Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster
- RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) or 2 GB (64-bit)
- Free hard disk space: 16 GB
- Graphics card: Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM driver
- A Microsoft account and Internet access
عالیه !